• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Для вчителів
  • Педагогічні умови профілактики негативних проявів поведінки учнів

Грижюк Н.М. – заступник директора з виховної роботи Глибоцької ЗОШ І-ІІІ ст

Педагогічні умови профілактики

негативних проявів поведінки учнів

Існує думка, що людину можна спрямувати, але не виправити, людина виправляється лише сама. Тому усвідомлення людиною правил співжиття і вимог законів, законослухняність її поведінки формуються під впливом заходів у процесі самовиховання, різноманітних видів діяльності. Профілактика правопорушень неповнолітніх є передусім педагогічною , бо вона пов’язана з вирішенням певного кола виховних завдань.

Робота по попередженню правопорушень у Глибоцькій ЗОШ І-ІІІ ст. здійснюється під час уроків та в позаурочний час і охоплює як учнів так і батьків, а також вчителів. Виховна програма школи «Зроби себе сам» спрямована на навчання учнів культури правових відносин в процесі навчання і виховання. Важливу роль у цьому відіграє учнівське самоврядування, а саме клуб «Феміда». До проведення лекторський занять, рольових ігор залучаються учні з девіантною поведінкою . Це дає змогу їм краще ознайомитись із законами, проаналізувати відповідальність за здійснені проступки. Ефективною формою роботи, що є традицією, стало проведення декад правових знань. В рамках цих декад учнями проводяться зустрічі з працівниками правоохоронних органів не тільки в школі , а й в Глибоцькому РОВД, де вони відвідали слідчий ізолятор , в Глибоцькому районному суді, де мали змогу оглянути зал судових засідань та отримати відповіді компетентних суддів на різні запитання. Практикуються у нашій школі виїзні засідання Ради профілактики, зокрема, здійснюються уроки практичного права на базі Чернівецького СІЗО. Такі форми роботи дають змогу забезпечити виховання учнів законослухняними громадянами держави.

Система правового виховання , створена в школі багатогранна та дієва. Учні з девіантною поведінкою знаходяться на внутрішкільному обліку, класні керівники постійно контролюють відвідування учнями школи, залучають їх до трудових справ, шкільних та класних заходів, до роботи у гуртках та секцій. Особливо на виховання учнів впливають зустрічі з ветеранами Великої вітчизняної війни, воїнами – афганцями, залученням учнів до пошукових та проектних робіт, трудові десанти по допомозі інвалідам, хворим людям , людям старшого віку. Залучення учнів до занять у гуртках та секціях дає змогу можливість зайнятись улюбленою справою, стимулює до раціонального використання вільного часу. Як результат , перемоги на обласних та районних змаганнях.

Важливу роль у профілактиці правопорушень відіграє робота з батьківською громадою. Правова освіта серед батьків здійснюється через роботу класних, загальношкільних батьківських комітетів, правового лекторію для батьків та роботи консультпункту , залучення батьків до проведення виховних справ.

Така робота по проведенню профілактики правопорушень дає змогу кожному учневі самому зробити правильний вибір, свої недоліки сприймати як тимчасові , які можна усунути.

Кiлькiсть переглядiв: 2132

Коментарi

  • abadlot

    2017-11-12 09:25:01

    Да, действительно. Я присоединяюсь ко всему выше сказанному. Давайте обсудим этот вопрос. Здесь или в PM. --- Это отличный вариант fifa 15 crack v2, скачать fifa 15 repack by xatab и [url=http://15fifa.ru/skachat-kljuchi-fifa-15/33-skachat-fifa-15-crack-kryak-tabletka-klyuch-besplatno.html]fifa 15 launcher exe скачать[/url] fifa 15 crack v2...

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Жовтень 2019 Наступна
ПВСЧПСН
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031